Helka ry:n ”Vuoden teko 2021” -huomionosoitus Taloyhtiöklubi-toimintamallille

https://kaupunginosat.fi/helka/taloyhtioklubi-toimintamalli-ja-entas-nyt-maunula-naytelma-saivat-helkan-vuoden-teko-2021-huomionosoitukset/

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka myönsi Vuoden teko -huomionosoituksen vuonna 2021 jaetusti kahdelle eri taholle. Toinen on energiatehokkuusremontteja vauhdittava helsinkiläinen Taloyhtiöklubi-toimintamallin ja toinen yhteisöllisen teatterin keinoin toteutettu huippusuosituksi Maunulassa noussut Entäs nyt Maunula? -teatteriproduktio.

Taloyhtiöklubi-toiminnan huomionosoituksen vastaanotti projektipäällikkö Kimmo Karvinen (kuva: Hanna-Kaisa Siimes)

Taloyhtiöklubi-toimintamalli

Taloyhtiöklubitoiminta lähti liikkeelle Helsingin Lauttasaaresta vuoden 2019 alusta. Lauttasaaren Katajaharjun taloyhtiöklubin käynnisti Kimmo Karvinen, joka toimii nykyään myös taloyhtiöklubi-hankkeen projektipäällikkönä. Taloyhtiöklubi kokoaa asuinalueen taloyhtiöiden hallitukset yhteistyöfoorumiin, joka alkaa tehdä ohjattua, tavoitteellista ja aktiivista yhteistyötä kiinteistöjen energiaremonttien toteuttamiseksi ja asuinalueen kaikinpuoliseksi kehittämiseksi.

Helsingin kaupunkikin kiinnostui taloyhtiöiden alueellisesta yhteistyöstä ja testasi perusidean toimivuutta ensimmäisessä ”virallisessa” pilotissa, Myllypurossa. Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelma rahoittaa parhaillaan Taloyhtiöklubi-hanketta, jossa perusideaa edelleen kehitetään ja pilotoidaan laajasti pääkaupunkiseudulla. Tarkoituksena on löytää toimintamalli joka sopii laajemminkin kaikkialle.

Helka ry palkitsi molemmat saajat kunniakirjoin ja kukkasin syyskokouksensa yhteydessä torstaina 25.11.2021.

Lisätietoa:

Helsingin kaupunginosayhdistykset Helka ry
toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka
p. 041 5222071
pirjo.tulikukka[at]helka.net
www.helka.net