Kannelmäen Taloyhtiöklubin toiminta käynnistyi innostuneesti

(Kaarela-Seura ry:n Tanotorvi-lehti kirjoitti jutun Kannelmäen Taloyhtiöklubin toiminnasta. Pääset lukemaan näköislehden tästä linkistä.)

KANNELMÄEN TALOYHTIÖKLUBIN TOIMINTA KÄYNNISTYI INNOSTUNEESTI

Kannelmäkeen on perustettu Taloyhtiöklubi tiivistämään taloyhtiöiden välistä yhteistyötä. Tähän taloyhtiöiden hallitusten epäviralliseen yhteistyöfoorumiin on kutsuttu mukaan edustajat alueen kaikista asunto-osakeyhtiöistä.

TALOYHTIÖKLUBI-toiminta Kannelmäessä on osa Helsingin kaupungin pilottihanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriö. Kärkiteemana on energiatehokkuuden edistäminen, minkä lisäksi toiminta tähtää monipuolisesti kiinteistöjen ja alueen kehittämiseen.

Kannelmäen Taloyhtiöklubin ensimmäiseen etäkokoukseen osallistui yhteensä 28 henkilöä noin 20 taloyhtiöstä. Lyhyt varoitusaika huomioiden osallistujamäärä oli lupaava, sillä paikalla oli edustettuna kolmannes alueen taloyhtiöistä.

”Kun Taloyhtiöklubi käynnistyy uudella alueella, ensimmäiseen kokoukseen ei koskaan ehditä saamaan mukaan kaikkia taloyhtiöitä. Hallitusten tavoittelussa menee aikaa, mutta mukaan ehtii hyvin myös myöhemmin. Klubin etäkokoukset tallennetaan ja näin myöhemmin mukaan tulevat hallitukset pääsevät katsomaan myös aikaisemmat kokoukset”, kertoo Taloyhtiöklubi-hankkeen projektipäällikkö Kimmo Karvinen.

KANNELMÄEN TALOYHTIÖKLUBIN ensimmäisessä kokouksessa oli edustettuna hyvin eri kokoisia taloyhtiöitä: 240 huoneistoa käsittävästä kerrostaloyhtiöstä kuuden asunnon paritaloyhtiöön. ”Taloyhtiöklubin toiminta on tarkoitettu kaikille alueen asunto-osakeyhtiöiden hallitusten jäsenille yhtiön kokoon katsomatta”, toteaa Kimmo Karvinen. ”Eri kokoisia taloyhtiötä kiinnostaa luonnollisesti hieman erilaiset asiat, mutta silti perushaasteet hallitustyössä ovat yhteisiä”, Karvinen jatkaa.

Ensimmäisessä kokouksessa käytetyt puheenvuorot osoittivat, että taloyhtiöiden naapurustoyhteistyölle on selvä tilaus. ”Tämä on huikea projekti, jota on kaivattu.” ”On hienoa, että kaikki naapuriyhtiöt ovat paikalla”, osallistujat esimerkiksi totesivat.

TALOYHTIÖITÄ KIINNOSTAVISTA TEEMOISTA nousivat esille muiden muassa maalämmön ja aurinkoenergian hyödyntäminen energialähteenä, sähköautojen latausmahdollisuudet sekä hyvän energiatehokkuuden tunnusluvut ja mittarit. Myös isompien korjaushankkeiden yhteishankinnat ja isännöinnin kilpailutus herättivät keskustelua ja mielenkiintoa.

Kannelmäen Taloyhtiöklubin ensimmäisessä kokouksessa pitivät lyhyet tervehdyspuheenvuorot Helsingin kaupungin Energiarenessanssi-neuvontatiimin vetäjä Aleksi Heikkilä ja Kiinteistöliitto Uusimaan toimitusjohtaja Mika Heikkilä. Myös Kaarela-Seura hallitus oli kutsuttu kokoukseen, mutta seuran samaan aikaan olleen hallituksen kokouksen vuoksi edustaja ei päässyt mukaan.

”Pidän tärkeänä, että Taloyhtiöklubi tekee aktiivista yhteistyötä kaikkien alueen muiden toimijoiden kesken. Odotankin innolla yhteistyötä Kaarela-Seuran kanssa. Kaarela-Kannelmäki-alueen kaupunginosayhdistyksenä se on avaintekijä alueen kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä”, Karvinen toteaa.

Mikäli taloyhtiönne ei vielä ole mukana Kannelmäen Taloyhtiöklubin toiminnassa, ottakaa yhteyttä suoraan projektipäällikkö Kimmo Karviseen, niin saatte kutsun seuraavaan klubin etäkokoukseen ti 27.4. Kimmon yhteystiedot, samoin kuin lisätietoja Taloyhtiöklubin toiminnasta, löytyvät hankkeen nettisivuilta osoitteesta: www.taloyhtioklubi-hanke.fi.